sobota 8. augusta 2020

Tréningová jednotka č. 3: Legpress a svalové skupiny horných končatín

V tretej tréningovej jednotke som zaradil legpress z dôvodu, ktorým je jeho vhodnosť pre rehabilitáciu dolných končatín spomínanú aj vo videu. Samotné zaradenie tohto cviku do tréningového cyklu sa podpísalo na zlepšení môjho stavu.

Tretiu tréningovú jednotku dalej venujem precvičeniu svalstva paží. či už sa jedná o m. triceps brachii alebo m. biceps brachii, ich anatómiu sme už rozoberali. Oproti pôvodným polohám precvičenia som začal meniť polohy paže alebo využívať powerband. Využitie týchto konceptov predstavujem v následujúcich videách.
 

 
Nech sa jedna už o akýkoľvek pohyb, mali by ste si určiť či chcete dostať niečo z bodu A do bodu B alebo to tam dostať s využitím špecifických svalových skupín. Pri druhej možnosti bude často absolútny výkon nižší, ale na druhú stranu, splníte zadane riešenie pohybovej úlohy (napätia v žiadaných svalových skupinách).
 
Na záver tu máme cvik, ktorý som dlho opomíjal. Na jednej strane si veselo sťahujem kladku s cielom rozvoja chrbtových svalov, ale protipohyb som po ceste akosi zabudol robiť. Kedy ste naposledy zdvihli do takejto polohy ruku vy? Som presvedčený, že ak chcem zachovať harmóniu v kĺbnych spojeniach, mal by som využívať kĺbny rozsah, ktorý mi ponúkajú. Či už to bude s využítím záťaže alebo bez.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára