utorok 15. septembra 2020

Landmine - rotátor: Ako na thruster?

Landmine - rotator považujem za veľmi dobrý adaptér, s pomocou ktorého dokážeme vykonávať komplexné pohybové vzorce. Tieto pohyby sú zároveň ľahšie na zvládnutie techniky v porovnaní s voľnou tyčou. Posledné video, tzv. thruster, je konec koncou nenáročný na prevedenie, avšak skúste to vykonať s volnou olympijskou činkou.

V prvom rade, aby sme mohli s činkou niečo robiť, musíme ju dostať zo zeme do pozície "front rack". V prvom videu vysvetlujem dve vybrané možnosti riešenia tejto pohybovej úlohy. Toto prevedenie, power clean, môžeme považovať za vstup do sveta, v ktorom si uvedomíme a začneme zlepšovať koordináciu dolných a horných končatín.

Pre tlak na ramená zdôrazňujem udržanie stálej polohy chrbtice. Ide teda o absolútne spevnenie všetkého. Keď budete chcieť uhnúť pred tyčou, deje sa tak v členkových kĺboch. Svojim spôsobom budeme následovne pozorovať presun tlaku z päty (excentrická fáza pohybu) až na špičky (koncentrická fáza), za súčasnej spomenutej zmeny uhla v členku.

 
 
A v treťom videu sa už zaoberám sľúbeným thrusterom. Osobne môžem túto polohu použiť aj ako samotný drep bez pociťovania bolesti v kolene (na ktorom som mal úraz) v porovnaní s klasickým predným drepom s veľkou činkou. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára